Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον Τσιόδρα επειδή η Ελλάδα έχει λίγους νεκρούς και θα πάρει λιγότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Read more: https://pitsirikos.net/2020/05/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80/#ixzz6Nvdc75eO

https://pitsirikos.net/2020/05/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80/?fbclid=IwAR0KnZXtMrrVp0uB2ZPdrohF05Y-8fT9MAv-cOifYyht0344MexNPNaZBfM

Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον Τσιόδρα επειδή η Ελλάδα έχει λίγους νεκρούς και θα πάρει λιγότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σωτήρη Τσιόδρα μετά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα χρήματα που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσό και κατηγορεί τον Σωτήρη Τσιόδρα ότι η Ελλάδα δεν είχε πολλούς νεκρούς από τον κορωνοϊό, ώστε να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα.
Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν η Ελλάδα είχε γύρω στους 20 χιλιάδες νεκρούς, θα μπορούσε να πάρει διπλάσια χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τα περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάρουν η Ιταλία και οι Ισπανία που είχαν καλύτερο πρόγραμμα και κατάφεραν να έχουν χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό.
Σε αυτή τη Γιουροβίζιον νεκρών, η Ελλάδα βγήκε τελευταία, αφού δεν είχε ούτε 200 νεκρούς -και δεν πήρε καν το δωδεκάρι της Κύπρου-, οπότε δεν μπορούσε να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και έριξε σε αυτόν την ευθύνη που η Ελλάδα δεν πήρε περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα μπορούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να του ζητήσει να παρουσιάζει μεγαλύτερους αριθμούς νεκρών από τους πραγματικούς, ώστε η Ελλάδα να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την ευρωπαϊκή πίτα.
Μάλιστα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αφιέρωσε με νόημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα ακόμα εμβληματικό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη:
“Όταν ήμουν νέος, νόμιζα ότι το χρήμα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή. Τώρα που είμαι γέρος, το ξέρω.”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να ζητήσει να μετρηθούν ξανά οι νεκροί της Ιταλίας και της Ισπανίας -επειδή πιστεύει πως είναι λιγότεροι από αυτούς που έχουν ανακοινώσει οι δυο χώρες-, ώστε να πάρει η Ελλάδα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο ανάκαμψης και να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Αν και όπως φαίνεται στον πίνακα, η Ελλάδα πετάει. Οι άλλες χώρες τρώνε τη σκόνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια