Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαμάχη Κυβέρνησης –Τραπεζών

 

Διαμάχη Κυβέρνησης –Τραπεζών

Οι τράπεζες
 με μετόχους (και ιδιώτες )που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στα όρια της κατάρρευσης σήμερα η κερδοφορία των τραπεζών φτάνει τα 3.5 δισεκατομμύρια το 2022 όπως διαμηνύει ο υπουργός οικονομικών Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ο οποίος επανάλαβε ότι οι τράπεζες πρέπει να συμβάλουν με τα κέρδη τους την στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών(δείτε το βίντεο https://www.tvopen.gr/watch/147494/xrhstosstaikoyraspiezoymeostenasymballoynstomeridiopoytoysanalogei).

Έτσι χιλιάδες δανειολήπτες θα περιμένουν με αγωνία να δούν αν εισακουστεί η παρότρυνση του Χ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ και αν οι τράπεζες δεχτούν να ελεήσουν τους φτωχούς Έλληνες.
Στην πραγματικότητα όμως οι πολίτες χρωστάνε στις τράπεζες ή οι τράπεζες χρωστάνε στους πολίτες είναι ένα σοβαρό ερώτημα
 που μάλλον ξεκαθαρίζει σιγά σιγά διότι τα δάνεια όλων των πολιτών έχουν αποπληρωθεί πολλές φορές από τις επαναλαμβανόμενες κρατικές ανακεφαλαιοποιήσεις.

Αλλά από ότι φαίνεται ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια όπου οι πολιτικοί του τόπου μας έδειξαν τα δόντια τους κατά κάποιο τρόπο για να μη νομίζει και ο κόσμος ότι δε μιλάει κανείς …
Είναι στα μαχαίρια δηλ. που λέει
  και ο σοφός λαός μας, όταν όμως πριν από χρόνια υπήρχαν χρήματα μόνο για τις τράπεζες τότε δε θυμάμαι καμία αντιπαράθεση μεταξύ των δυο.
Όταν επίσης ξαναβρέθηκαν χρήματα
 και ήρθε η επόμενη ανακεφαλαιοποίηση ούτε τότε, ούτε στην επόμενη ,  παρά μόνο μια ανακοίνωση «π.χ σωσίβιο 28 δις στις τράπεζες για την σωτήρια της αγοράς»  και όλα μέλι γάλα ήταν τότε, αλλά οι μέρες πέρασαν και έφτασαν οι εκλογές .....

Έτσι
 το θεατράκι μεταξύ τους θα συνεχίζετε με τη δέουσα προσοχή που χρήζει ένα τόσο μεγάλο θέμα και ίσως μετά τις εκλογές να κοπάσει το θέμα.
Τώρα οι δόσεις θα μαζεύονται και τα έξοδα θα τρέχουν πιο πολύ αλλά δεν θα υπάρχει τουλάχιστον καμιά
  διαμάχη μεταξύ τους στα δελτία ειδήσεων της χώρας.

Χαρά Κραχάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια